Vanlig marknadsföring offline

När det kommer till marknadsföring så är det bara din fantasi som sätter gränserna. Här gäller det att vara så kreativ som möjligt för att sticka ut bland konkurrenterna. Det gäller att ha en bra mix mellan digital och offline marknadsföring för att kunna locka kunder på alla plan. Det vill säga man ska finnas både på nätet och ha en landbaserad verksamhet, om man önskar det. Det finns ju så klart sådana verksamheter idag som väljer att endast jobba digitalt men vi menar här att oberoende av allt bör man ha båda delarna. Det kan ju hända att man blir kontaktad av en kund som inte är intresserad av något som har med internet att göra, även om detta är ett fenomen som blir allt mer och mer sällsynt i dagens samhälle. I den följande texten kommer du att finna information om offline marknadsföring som vi tycker är bra komplement till den digitala marknadsföringen.

Produktgåvor och andra reklamprylar

Något som de flesta brukar uppskatta är när de får gratisprylar från företag. Det kan handla om allt från en liten penna till riktigt schyssta prylar som tröjor och kepsar. Det här är väldigt bra för att om dina kunder använder sig av produkter som har din logga på, kommer de att föra din marknadsföring vidare. Vem vet, kanske en granne frågar om företaget som din kund har på sin keps och därmed har du vunnit en ny kund. Eller ja, vunnit ska man ju inte säga, du har ju faktiskt förtjänat det. Så tryck mera för att sprida ditt varumärke!

Sponsra lag eller individuella idrottare

En sak som man kan göra som företagare är att man kan sponsra lag eller idrottare. Sådant är väldigt uppskattat och kommer att ge en positiv bild av ditt företag på den lokala marknaden. Det är speciellt bra om du också är intresserad av sport för då kommer du ju också kunna gå på matcher och hänga med i ditt lags utveckling. Som sponsor brukar man även få fina erbjudanden om matchbiljetter och kanske till och med ett säsongskort.

Nätverka ständigt

Många underskattar den här formen av marknadsföring. Man ska alltid tänka på att man är sitt varumärke och så fort man är ute och träffar folk så visar man upp det. Det är otroligt viktigt för att man ska kunna bygga relationer med kunder och potentiella partners. Se till att du blir en expert på business relations genom att ständigt nätverka.